Een Border Collie dame met een vreselijke ziekte

Posted on Posted in Baasjes vertellen, Honden

Sterre in de studio.

 

Daar was ze dan, op een koude vrijdagavond, in mijn studio. Knappe Border Collie Sterre, klein van stuk en prachtig om te zien.

Helaas heeft Sterre epilepsie, een vreselijke ziekte die wel vaker voorkomt bij Border Collies en het leven van Sterre, Storm (Ingrid’s andere hond) en Ingrid best lastig maakt.

Omdat het duidelijk is dat het niet zo goed gaat met Sterre (helaas) kreeg Ingrid van vriendinnen een shoot op een buitenlocatie bij Ron Baltus, dé hondenfotograaf van Nederland en van mij een shoot in de studio. Het was erg leuk, niet zo moeilijk met zo’n knap hondje en ik heb leuke foto’s kunnen maken. We hebben de shoot niet te lang gemaakt, een shoot is erg vermoeiend en helemaal voor een hond die toch niet helemaal gezond is.

 

Uiteraard heb ik ook aan Ingrid gevraagd om iets te vertellen over Sterre en hier is wat zij over haar hond zegt:

 

Sterre, mijn lieve Sterre. Zo lief en zachtaardig. Daar staat ze ook om bekend. Het liefste ligt ze hele dagen samen op de bank onder de dekens. En naar knuffelen. Net zo lang tot we in slaap vallen. Ze is nu bijna 9 en wat hebben we veel gedaan. Wedstrijden frisbee. Zelfs een keer eerste geworden! Trotssss. Schapendrijven en behendigheid. Ook door heel Nederland met vele bcs gewandeld. Ze vind het ook heerlijk om op zaterdag mee de markt op te gaan. Vol trots draagt ze de boodschappen. Staart omhoog, neus vol trots in de lucht en zo trippelt ze over de markt heen. Herkenbaar is haar bijzondere tekening bij der oog in het witte gedeelte. Kinderen roepen vaak: heee die hond heeft oogschaduw op. Mijn lieve mooie meid… momenteel heeft de epilepsie haar in zijn macht. Zo oneerlijk. Maar samen gaan we deze strijd aan. Samen. Mijn lieve sterrenmeisje ♡

 

 

 

 

6 thoughts on “Een Border Collie dame met een vreselijke ziekte

  1. Wat heb je dit mooi verteld over mn lieve mooie meisje. Zo lief, zo zacht, zo knuffelig. Wat ben ik blij met jou shoot. Zulke mooie fotos. Echt hoe Sterre is. Onwijs bedankt. Wat zal dit een mooi aandenken zijn wanneer… (maar daar kan ik nog niet nadenken)
    Echt enorm bedankt. Ook voor de lieve woorden over Sterre

  2. Ik “ken” Sterre van een ander forum en het was altijd al een prachtige hond, wist niet dat ze epilepsie had ontwikkeld, vreselijk!
    Fijn dat jullie Ingrid een plezier konden doen met een foto shoot ♥

  3. Ik had een border collie meisje (Kyra), die we met 2 jaar moesten laten inslapen, omdat de aanvallen te heftig waren(ondanks valium) Het is een verschikkelijke ziekte voor hond en baas.. Ik ken Ingrid , dus ben op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.