Drift, een gevalletje apart

Posted on Posted in Baasjes vertellen, BCCN Agenda, Honden

Border Collie met gebruiksaanwijzing

 

En hier is de volgende hond voor de agenda van de BCCN, Drift, een gevalletje apart. Ik hou wel van aparte gevalletjes 😉

 

Het idee was om op het strand foto’s te maken, maar omdat Suus last van haar rug heeft zijn we daar niet lang gebleven, het loopt natuurlijk niet lekker op zand met een pijnlijke rug.

Na een half uurtje zijn we daarom vertrokken naar het Vrijheidsbos waar het heerlijk rustig is en Drift ons verraste door dingen te doen die Suus in ieder geval niet verwachtte. Ik hoopte dat hij in de schommel zou gaan zitten en dat deed hij nog ook. Allebei waren we dus blij verrast. Hoe geweldig is het als een hond je op een positieve manier verrast.

 

Dit is was Suus over Drift verteld.

Drift is alweer bijna 6 jaar bij ons; in september wordt onze derdehands hond al weer 8 ! Hij is een stuk relaxter dan in het begin, maar wát we ook geprobeerd hebben … hij vertrouwd vreemde mensen nog steeds niet; van kinderen raakt hij in paniek; en jagen en vechten kan hij als de beste. Ik ben er inmiddels aan gewend, maar het is jammer dat hij nog steeds zo apart kan reageren op dingen, mensen en reuen en soms is het behoorlijk lastig om te hanteren.

Voor ons is het de grootste knuffelhond die je je maar kunt voorstellen, en gelukkig zijn er een paar mensen die hij wel vertrouwd. Dat kost over het algemeen veel tijd en geduld, op een enkele uitzondering na. Het is prachtig als Drift je kan verbazen door iemand gelijk te accepteren of door iets te doen wat je niet verwacht. Over het algemeen leert hij langzaam, maar uiteindelijk komt hij er wel. Zijn hoofd zit té vol om er nog veel bij te kunnen stoppen, dus houden we het leven eenvoudig en zo te zien bevalt hem dat wel.

 

Drift, heel relaxed op de schommel.

 

Tunnel hond

2 thoughts on “Drift, een gevalletje apart

  1. Je bent prachtig zoals je bent Drift!Wij wreten hier ook om een gevalletje aparte hond te hebben.Nou ja..nu niet meer.Mijn Jake is er niet meer.Logan is er nu.Prachtige fotos!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.