Fotoalbum testen

Posted on Posted in Fotografie

 Saal Digital fotoalbum

 

Via FB kwam een oproep van Saal Digital aan fotografen om een fotoalbum te testen. Uiteraard wilde ik dit wel en heb me opgegeven.

Na het downloaden van de software, wat snel en makkelijk ging, kon ik aan de slag. Dit gaat makkelijk en snel, je kunt kiezen uit diverse designs of je eigen design maken.

 

Ik heb gekozen voor eenvoudige designs, allerlei dingen eromheen leidt naar mijn mening alleen maar af.

Voor- en achterkant album

Ik heb de cover laten maken van mat en niet gewatteerd materiaal. Het resultaat is mooi om te zien, door de matte laag zie je er niet snel vette vingers op en zijn er geen spiegelingen te zien.

Achterop staat een QR code maar deze is zo klein dat het echt niet opvalt en dus ook niet storend is. Je kunt uiteraard betalen om de QR code er af te laten, maar dat heb ik niet gedaan.

 

Cover voorkant
Cover voorkant
Cover achterkant
Cover achterkant

Rug van het album

 

Mijn album is niet zo dik dus de rug ook niet. Wat ik jammer vind is dat er wel ruimte is voor tekst, het aantal fonts beperkt is en ik dus niet mijn bedrijfsnaam daar dus niet in het juiste font kon plaatsen. Helaas kan er alleen maar tekst, anders had ik via een afbeelding mijn logo op de rug kunnen zetten.

 

Rug
Rug

 

De rest van het album

De foto’s zien er prachtig uit, ook hier heb ik gekozen voor mat omdat ik spiegelingen op de foto’s en vette vingers niet fijn vind.

Saal Digital gebruikt echt fotopapier en het straalt echt wel professionaliteit uit. Dik materiaal met 1 nadeel, mensen denken dat het meerdere bladzijden zijn en proberen dus ze los van elkaar te halen. De kleuren van de foto’s zijn prachtig, zoals ik voor ogen had.

Nog een minpuntje, als je daar van kunt spreken, aan de binnenkant van de cover is ook een foto gedrukt, als ik dat geweten had dan had ik aan het begin en het eind van het album een blanco bladzijde gelaten.

De lay flat binding van het album ziet er ook goed uit, je ziet wel een naad maar het boek ligt mooi plat en dus ziet de foto er ook goed uit. Ik heb de foto’s zo geplaatst dat de naad niet door een cruciaal deel van de foto loopt, maar nu ik het boek in handen heb is het duidelijk dat het best had gekund.

Genoeg gepraat, nog een paar foto’s van het album.

Fotoalbum Saal Digital

Fotoalbum Saal Digital

Fotoalbum Saal Digital

Lay flat
Lay flat
Lay flat van bovenaf
Lay flat van bovenaf

 

Eindconclusie:

Heel mooi album voor een goede prijs. Saal Digital is niet de goedkoopste aanbieder maar biedt zeker waar voor zijn geld.

Mochten klanten willen dat ik een album voor ze maak, dan is Saal Digital toch wel een aanrader.

Wil je het hele album zien? Dat kan op deze pagina  en mocht je er zo van onder de indruk zijn, je kunt het ook nog bestellen.

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.