Een nieuwe uitdaging, interieur fotografie

Posted on Posted in Fotografie, Woningen

Gluren bij de buren

Het is een zonnige lentedag als ik door het dorp loop met m’n camera om mijn nek. Op dat moment ben ik bezig met foto’s voor de agenda van de Border Collie Club Nederland. Achter mij stopt een auto, het raampje wordt opengedraaid en er wordt gevraagd of ik fotograaf ben. Ja, dat ben ik. Fotografeer je ook huizen? Ja hoor, dat doe ik ook. Nog nooit eerder gedaan maar ik zeg geen nee tegen een nieuwe uitdaging. Ik geef mijn kaartje zodat hij contact met me op kan nemen en wandel verder.

Een week later word ik gebeld voor een afspraak. Op het kantoor van HBCorporate wordt me uitgelegd wat de bedoeling is. Zij verhuren huizen aan mensen die werkzaam zijn in de Europoort of die een tijdelijke woning zoeken. De foto’s die nu op de site staan zijn willen ze graag vervangen hebben, of ik dat kan. We spreken af dat ik eerst 1 huis doe om te kijken of mijn stijl hun bevalt en of ik het wel leuk vind natuurlijk. Ik krijg de sleutel mee en ga internet afstruinen om inspiratie op te doen.

 

Mijn eerste opdracht is een bovenwoning en natuurlijk ga ik die fotograferen op een bloedhete dag. Aan de slag met statief, groothoeklens en afstandbediening.  Foto’s van binnen en van buiten uiteraard. Het is een behoorlijke uitdaging, maar ik vind het leuk en de foto’s worden goedgekeurd. Hier kun je ze bekijken. Inmiddels heb ik al meerdere huizen gefotografeerd en vind het erg leuk om te doen. Weer iets om toe te voegen aan mijn fotografie repertoire.

Mocht jij als lezer ook foto’s van je huis willen dan kun je altijd contact met me opnemen voor een prijsopgave.

 

Voor de liefhebber nog wat foto’s van andere panden:

 

Hotel
Hotel

 

Badkamer
Badkamer

 

Keuken
Keuken

 

 

 

 

 

2 thoughts on “Een nieuwe uitdaging, interieur fotografie

  1. Dat is nog eens iets anders! En ik vind het leuk! Soms struin ik op een dood uurtje Funda af om stiekem bij mensen binnen te kijken, vind ik altijd leuk. Je doet soms ook inspiratie op om zelf in huis iets anders te decoreren.

    Je hebt het weer prachtig op beeld gezet.

    1. Dank je wel, Ingrid. Ik kijk ook regelmatig op Funda en soms zitten daar echt prachtige plaatjes bij.
      En soms denk ik ook….dat had toch veel beter gekund.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.