Border Collies op de Maasvlakte

Kortharig en sproeten

Posted on Posted in Baasjes vertellen, BCCN Agenda, Honden

Floss & Jan, 2 verschillende Border Collie dames

 

En toen waren Floss & Jan aan de beurt voor de agenda van de BCCN. Een prachtige mottled en een geweldige korthaar Border Collie. Wie mij een beetje kent weet dat ik gek ben op sproetjes, dus ik heb wel een hint gegeven toen Liesbeth vroeg welke honden ze mee moest nemen.

Honden fotograferen is soms ook best een ‘gevaarlijk’ beroep. Terwijl ik op het strand lekker in het zand lag om een foto van Jan te maken tussen de rotsblokken hoorde ik Liesbeth een gil geven en roepen, water water. Gelukkig is er met mijn reflexen niks mis en stak ik gelijk mijn arm met camera in de lucht. Dat was net op tijd, hoewel mijn linkerkant best doorweekt was. Ach, het was niet koud en lekker zonnig, mijn camera was droog gebleven dus we konden er allebei hartelijk om lachen.

 

Dit is was Liesbeth te vertellen heeft over haar honden.

FLOSS, de mooiste hond van de hele wereld!!!

Toen Floss werd geboren kwam er een lelijk woord uit mijn mond. Daar schrokken mijn zus en nichtje, die bij de bevalling waren, behoorlijk van. Ze wisten niet wat er aan de hand was. Floss bleek een split-face tekening te hebben. Iets waar ik geen rekening mee had gehouden. Floss was voor mij dus niet het mooiste pupje. Ze begon daarnaast al snel mottled te raken en kreeg zo een nog aparter kopje.

Zo heb ik tot 5 weken volgehouden dat een ander prachtig getekend teefje bij ons zou blijven. Maar toen kwam het moment waarop wij de andere pupkopers hadden beloofd dat wij zouden laten weten welk pupje we gingen houden. Ik heb de hele nacht wakker gelegen en ging de volgende ochtend heel voorzichtig aan mijn man vertellen dat mijn hart lag bij het lelijkste pupje van het nest. Wim keek mij verbaasd aan en zei dat hij dat toch al lang wist. Ik had het gevoel dat ik de loterij had gewonnen. Het werd Floss!!!

 

Mottled Border Collie

 

 

Jan ….

Oftewel Djenny want zo spreken we haar naam uit. Ons eerste korthaartje na 9 langharige Border Collies.

Bij onze 4e dachten we een korthaar te krijgen aangezien beide ouders korthaar waren. Maar er bleek een wel erg leuk langharig meisje bij te zitten. Bij onze 6edachten we weer een korthaar te krijgen maar toen bleken er te weinig teefjes in het nest te zitten. En toen kwam als 10e Jan. Toen we de foto van het hele nest zagen dachten we al te zien dat ze alle 9 korthaar waren. Ze hadden een langhaar vader en korthaar moeder dus het had niet zo hoeven zijn. Maar bij navraag bleek het te kloppen. Ze waren alle 9 korthaar. En zo kregen we eindelijk onze eerste korthaar. En ik vind haar prachtig! Ik wil nooit meer iets anders!!!

 

Kortharige Border Collie

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.