Schapendrijven op een zonnige dag

Posted on Posted in Honden
Het werd weer eens tijd.

 

Eindelijk, na een aantal maanden vanwege te drassige velden niet getraind te hebben was het deze week weer zo ver, het was tijd om te gaan schapendrijven.

We konden dus het veld weer op en het viel niet tegen, wat de hond aangaat dan natuurlijk. Zijn aanleg is vele malen groter dan de mijne, maar ik heb er enorm plezier in en iedereen is ooit begonnen met leren. Het was heerlijk weer, er stond wel een fris windje maar als je aan het werk bent krijg je het vanzelf warm. Het is duidelijk te merken dat Iggy wat meer richting volwassenheid gaat, er zit iets meer rust in zijn kop en hij rent niet meer als een dolle over het veld. De tijd vliegt voorbij tijdens zo’n middag op het veld, heerlijk.

Voor wie denkt dat schapendrijven makkelijk is, vergeet het maar. Er zijn zoveel dingen waar je op moet letten, je hond, de schapen, je eigen lichaamshouding en ondertussen staat de trainer ook nog tegen je te praten. Come by, away, lie down, stand, stay, het zijn een paar van de woorden die je hond moet gaan begrijpen. De schapen zijn ook een verhaal apart, want het ene schapenras is het andere niet. Daar heb ik echt geen verstand van, ik weet alleen dat je flinke blauwe plekken van die hoorns op je benen krijgt. Er zijn ook schapen die zodra ze hun kop naar beneden doen denken dat je er niet meer bent en ze dus ook niet meer bewegen. Tja, daar sta je dan als onervaren hond (en handler). Gelukkig heeft de trainer een door de wol geverfde Border die dan te hulp schiet.

Wij trainen bij Schapendrijverij Voorne

Een paar foto’s ter illustratie van bovenstaande.

 

Wat ziet mijn oog? 

151105-KRN_2711-163

 

 

 

Die ziet er smakelijk uit. Wat natuurlijk niet de bedoeling is, gelukkig hangt hij maar heel weinig in de schapen.

 

151105-KRN_2745-197

 

 

Aan het eind van de middag kan het licht prachtig op het veld schijnen.

 

151112-KRN_3139-356

 

2 thoughts on “Schapendrijven op een zonnige dag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.