Zwarte en bruine stippels

Posted on Posted in Baasjes vertellen, Fotografie, Honden

Baasjes vertellen

Een van de leukste dingen vind ik het als ik de baasjes vraag om iets te vertellen over hun hond. De verhalen zijn altijd vol liefde en vertellen over de band met hun trouwe viervoeter.

Ik heb Martina gevraagd of zij wat wilde vertellen over haar honden en natuurlijk wilde zij dat.

Abby is 10 jaar geleden als pup van 8 weken bij me komen wonen en is de liefste hond die ik ooit heb gehad. Ze houdt van mensen en gezelligheid en vooral ook van eten. Wij hebben veel sporten met elkaar gedaan, obidience, treibball, waterwerk – hier is ze heel gek op, net als op de jachttraining die ze nu doet. Zeven jaar geleden heb ik met haar een nest gefokt. Ze heeft 12 gezonde pups gekregen waarvan ik een zelf heb gehouden. Regelmatig doen wij nog steeds balans en coördinatie om haar ook in haar “seniorentijd” fit te houden. Ze houdt ervan om overal mee te mogen en begeleid mij als medewerker in het begeleiden van mensen met angst voor honden. Abby is echt mijn steun en toeverlaat.

Gypsy is zeven jaar geleden en bij mij in huis geboren en is een heel bijzonder hondje. Ondanks mijn ervaring in het trainen van honden heeft Gypsy voor mij altijd een uitdaging. Zo liet ze zich in het eerst jaar en met voer en met speeltjes niet belonen, te veel training en ze slaat compleet dicht. Dit heeft mij heel veel omdenken gekost en gemaakt dat ik heel creatief ben geworden het trainen met haar. Wij zijn mooi in de laatste jaren samengegroeid, ik heb nog nooit van een hond zo veel geleerd! Het is voor mij nog steeds zo grappig om te zien als ik ze roep hoe ze dan met een onwijze snelheid en met een blij gezicht aangerend of gehuppeld komt. Samen doen wij waterwerk, praktijkspeuren en jachttraining, ze is echt een “neushond”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.